Som de flesta var man ledig den 1:a maj, och kunde då lugnt inhandla allt som behövdes. Öl till blindprovningen hade införskaffats redan på torsdagen av den enkla anledningen att Systemet hade stängt på torsdagen.

Väl tillbaka stod en annan expedit på plats och hjälpte mig. När jag förklarade situationen så var hon minst lika hjälpsam och var glad att jag kom in och reklamerade dem. Det är ju viktigt att man reklamerar av två anledningar, dels att man som kund ska vara nöjd, dels för att de ska kunna kommunicera bättre med leverantörer om bland annat transport.
Fick pengarna tillbaka för de två påsarna och fick köpa en ny påse för ett billigare pris, blåmusslorna behövdes ju ändå inköpas. Alltså hade man en massa bra musslor hemma och en ny på väg hem. En STOR eloge till Ica Kvantum för sin service! Blir så glad av hjälpsamma människor, tack!
Blev iaf blåmusslorna kokta i bland annat veteöl! Använde mig av Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei, billigare pris och fylligheten som behövdes till rätten fanns fortfarande där!
Sorry att jag inte länkat till dig än, det är fler bloggar än din jag "glömt bort". Men det kommer bli ordning på det snart.
SvaraRaderaHursomhelst har jag bara ätit musslor någon enstaka gång men det låter ju onekligen superintressant att testa!
Vad är kilopriset? Och vad menar du, om de är öppna (när?) så är de dåliga?
Olika recept? Maila mig gärna om det :)
Är riktigt stort fan av blåmusslor och soppan man får när man gör musslor är alltid helt fantastisk och funkar utmärkt till bland annat belgiska ales.
SvaraRaderaKilopriset varierar men brukar ligga kring 35kr om man har tur, annars runt 40-50kr. Kan dock tänka mig att det är billigare i Göteborg.
När man köper färska blåmusslor vill man att de ska vara levande, dvs ha skalen stängda. Är de öppna eller om skalen har gått sönder så har de hunnit dö.
Dock är det viktigt att man knackar på de med öppna skal för att se om de börjar stänga sig, så att man inte slänger dem i onödan. De lever med andra ord när de stänger sig.
http://www.tasteline.com/recept/Mustig_blamusselsoppa_med_veteol
Najs med hemgjorde blåmusslor! Har aldrig provat att göra det hemma men beställt det på Duvel Café och Monks Café. Smarrigt värre :)
SvaraRadera