söndag 31 maj 2009

Parmiddag och flytt med Nils Oscar Våröl

Helgen har varit händelserik som började med en parmiddag i fredags hemma hos oss.

Fredag:
Till förräten (sauterad vit- och grönsparris) & varmrätt (kycklingfilé med ädelostsås och klyftfärskpotatis) delade jag och Einar på en Estrella Damm Inedit vilket funkade riktigt bra ihop.

Einar hade tagit med sig några öl som han inhandlat i Vancouver vilka inte alls hade passat till efterätten så vi valde att köra på lite special kaffe.
Sorterna som Einar tagit med sig var av amerikansk, respektive kanadensisk ursprung.
Vi började med den kanadensiska Granville Island Nut Brown.

En limited release från Granville Island som inte fått jättehöga betyg. Tycker dock att doften var riktigt imponerande för det låga betyget, men den var något obalanserad i smaken. Hade behövt lite mer sötma.
Bear Republic Red Rocket Ale hette den amerikanska som är en välhumlad amerikansk strong ale. Denna var betydligt mer intressant med mycket fin karaktär av litchi. Mer som en IPA kanske än strong ale.


Lördag:
Emelies mamma och Majsan flyttade ifrån sin lilla 1:a som de bott tillfälligt i sen de sålde sin villa nu under några månader och jag självklart ställer vi upp då de hjälpt oss med våra otaliga flytter under åren.
Nya lägenheten, en stor 2:a, ligger på Surbrunnsgatan med världens finaste uteplats! Då vi blev klara med flytten bjöds jag och Emelie på lunch/middag vid Man in the Moon där man självklart testade lite gästkranar.
Poperings Hommelbier testade jag och Majsan först, en humlearomatisk belgare som överraskar.

Nästa val föll på en Nils Oscar Våröl, en ny variant som inte ens hunnit få en egen etikett. Kändes som en ESB med tydlig Nils Oscar arom. Hyfsat god och mycket torr. Helt ok, hade gärna köpt denna på flaska till rätt pris.

5 kommentarer:

 1. Jag tycker Vår ölen är den samma som kalaspåskölen som fortfarande finns att fynda. Köpte själv några flaskor i veckan på Garnisonen vid Karlaplan.

  SvaraRadera
 2. Konstigt bara att de inte tagit fram någon etikett... Är det för att testa den på marknaden? Instämmer annars till viss del om att den påminner om Kalaspåskölen.

  SvaraRadera
 3. ...
  Frågade han på Man in the Moon varför man inte hört talas om "våröl". Han sa bara att de inte skickat med någon etikett.

  Tråkigt att man köpte den isf, fanns lite annat att välja på som man hellre hade druckit.

  SvaraRadera
 4. Det finns en etikett till vår ölen. Kommer inte exakt ihåg, men den var gul. Bishops söder hade den förut.

  SvaraRadera