måndag 11 maj 2009

Bryggeribesök i Vancouver

Ett annat par (Anna och Einar) som jag och min sambo Emelie är vänner med var nyligen i Vancouver och njöt av landskapet, naturen och BCs underbara luftfuktighet som tydligen gör under för huden.

Men det var inte bara luftfuktigheten som de sökte sig till, utan även till två av de många bryggerierna i British Columbia. Eller ja Einar sökte sig till dem och Anna följde snällt med.


Det första bryggeriet som besöktes heter Granville Island. I år fyller Granville Island 25 år och brygger sin öl på två ställen, delivs i Vancouver och delvis i Kelowna.

Nästa bryggeri som besöktes heter Steamworks Brewing Co. som även har ett bryggeri i Colorado i USA. Steamworks presenterades i Stockholm Beer & Whiskey Festival 2007, men då gällde den Amerikanska varianten på bryggeriet.


Efter att ha sett bilderna från resan så känner jag ännu mer för att åka till Kanada och särskilt då till Vancouver och BC för att kolla på hockey och alla ställen där X-files spelades in. Ja förutom att man måste besöka alla bryggerier.

Kan nämnas att vi i Sverige inte är helt obekanta med alkoholdrycker ifrån BC. Exempelvis så finns Okanagan Cider, som bryggs i närheten av Kelowna, i systemets ordinarie sortiment.

2 kommentarer:

  1. De senaste åren har det varit ett stort uppsving för mikrobryggerier och brewpubs i BC (dessutom brukar många brewpubs ha sinnessjukt god pubmat). De vågar experimentera mer och inspireras av västkustbryggerierna hos sina amerikanska grannar. Det är väldigt spännande att varje år kunna hitta nya saker och se hur bryggerierna utvecklar sina produkter, brukar vara där i trakterna 1-2 gånger per år. Bara i Gastown i Vancouver, där Steamworks ligger, finns ett koppel schyssta brewpubs. Canucks-match i GM Place (som under OS i februari kommer heta Canada Hockey Place) rekommenderas starkt vid vinterbesök i Vancouver, men precis som västkusten i Sverige gör sig BC:s västkust mycket bättre sommartid.

    SvaraRadera
  2. Förutom öl och dryck är hockey min stora passion, jag hade med andra ord kunnat mörda för att se en match i Vancouver. En resa dit nästa år till OS skulle vara en dröm.

    Fick höra att folk inte bara är hockeytokiga i Toronto utan att man även är det i Vancouver. Canucksflagga på bussarna när laget är i slutspel? Varför gör vi inte det när Djurgårn gör det i Stockholm? :P

    Nej hittar man ett bra jobb till hösten får det bli en resa dit. punkt.

    SvaraRadera