torsdag 28 maj 2009

Fler "Ölexperter" - Åbro Sigill = guld?

Man undrar lite vilka som sitter i juryn...
Åbro går hem i Italien

Åbro Sigill vinner guld?
Varför? Vilka jämfördes den med? Kung?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker det är kul att se hur användandet av ordet "prisa" breder ut sig. Det är väl Herren man prisar, öl prisbelönar man?

  I övrigt blir jag också lite trött. Enligt Åbro själva (20/4) fick de 2xGrand Gold och 1xGold i Monde Selection. Det betyder enligt Monde-Selections regler att två produkter fick 90% av poängen och en fick 80% av tillgängliga poäng.

  I artikeln i Vinvin får man kanske intrycket av att Åbro har konkurrerat med de andra produkterna, men så verkar inte vara fallet. De har provats av domare och fått poäng. Dessa poäng har kvalificerat produkterna till rankerna Gold och Grand Gold.

  Vilka andra producenter var med? Jag vet inte, men det kostar €1100 för var och en av de första två dryckerna som ska med, sedan endast €1000 för varje efterföljande dryck. Visst, det är kanske inte mycket pengar i sammanhanget, men det är en liten tröskel.

  Har jag fel i detta? Jag kan inte utläsa reglerna annorlunda, men jag har ju haft fel förut.

  Daniel


  Länk till Åbros pressrelease: http://www.newsdesk.se/pressroom/ab_aabro_bryggeri/pressrelease/view/aabro-bryggeri-goer-succe-i-prestigefull-taevling-4-guldmedaljer-i-monde-selection-287864

  Länk till Monde Selections regler och avgifter för kategorin "Beers, Waters & Non-alcoholic beverages"
  http://www.monde-selection.com/getfile.asp?id=319

  SvaraRadera
 2. Bara att ignorera spektaklet!

  SvaraRadera
 3. Googlade på Monde Selection och hittade ett stort antal pressreleaser om guldmedaljer och sådant. Det egendomliga var att det bara var vinnarna själva som skickat ut dessa. Exempel på vinnaröl: Cobra Beer, Myanmar Beer, ett stort antal Labatt-versioner, South Pacific Export Lager (Papua Nya Guinea), Baltika och andra läckerheter.
  Kalle Anka kan nog tänkas ha ett finger med i spelet - eller kanske snarare Joakim von Anka med tanke på anmälningsavgifterna.

  SvaraRadera
 4. Cobra Beer skyltar förövrigt med att de vunnit Monde Selection flera år på sina flaskor... Underligt att dessa aldrig vinner de andra stora öltävlingarna.

  SvaraRadera