torsdag 30 april 2009

Valborg + Öl = ?

Idag är det alltså dags. Valborg och vad som brukar vara den stora fyllefesten i Uppsala för alla underåriga.

Man ser klart och tydligt att Systembolaget, på Svava i Uppsala har förberett sig väl inför den stora festen genom att fylla upp sina lager med öl.

Nu kan man fråga sig vad det är för sorter de köpt in. Inte helt överraskande är svaret: billig och dålig lager.

Vad som kanske är mer chockerande är att de inte har beställt in den lokaltproducerade Slottskällans Slottslager i samma mängder. Den har gått åt och det finns endast 5(!) kvar i butiken.

Verkar som att folk i Uppsala insett att det lokala bryggeriet faktiskt gör öl som man inte bara blir full av utan även smakar bra! Beror detta på lokalkänsla eller att man inte vill ha långa transporter av miljöskäl? Tippar på den första, men man får ju ändå in alternativ 2 samtidigt!

Kanske bara är en tillfällighet för i år, men Systemet i Svava kanske ska tänka om och satsa mer på Slottskällans. Bara en ide.

Är annars väldigt positivt inställd till Systembolaget och är otroligt glad över den variation vi är så bortskämda med.

3 kommentarer:

 1. Usch, jag avskyr verkligen Valborg! Håller mig hemma. Kanske dricker en eller max två öl.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig Rekan. Imorgon blir det dock ölprovning! Blindprovningsvarning utfärdas... Återkommer med resultat. Blir nog två omgångar, 3-4 sorters lager följt av 3-4 sorters bitter/pale ale.

  SvaraRadera
 3. Jasså du bor i Uppsala. Det gjorde jag också när jag pluggade. Riktigt trevlig stad. :)

  Vadå? det är väll inget fel på valborg, man får gå hem tidigt och då tar man ju givetvis chansen att smita in på Akkurat för ett antal skummande öl hehe ;)

  SvaraRadera