onsdag 29 april 2009

Öl och sport

Förutom vid stora hockey-/fotbollsevenemang så är det få svenskar som associerar öl med sport. Exempelvis så är det är ju helt omöjligt att kolla på en championsleague match utan att man ser reklam för Carlsberg, eller en VM-match i hockey utan att man ser Falcons logga pryda tv-skärmen.

När man vinner en maraton i Belgien (bara för några dagar sedan) eller en skidtävling i Tyskland däremot så är det inte tråkig lager som gäller eller som får synas i media.


Tänk om man ändå fick stå med ett stort glas Oppigårds efter att ha vunnit Vasaloppet, det hade ju varit något!

Nej men skämtosidå, det skulle ju aldrig fungera i Sverige helt enkelt därför att det skulle befrämja människor till att dricka mer alkohol. Vi svenskar har ju ingen som helst kontroll på vårt alkoholdrickande. Sport och öl hänger ju absolut inte ihop... inte i Sverige iaf. Däremot Belgien är en annan sak. Varför är det så? Vad är mer korrekt? Den belgisk kulturen och livsstilen är så otroligt lik den Svenska men här är man alkoholist om man gillar öl.

2 kommentarer:

  1. Njaa,,,den belgiska kulturen är inte så väldigt lik vår. Den är inte ens lik den holländska och holländare är oxå bra på öl om man säger så. Jag vet inte om jag vill ha den inställningen som är så typisk för de här låga länderna; Man kör bättre med öl i kroppen, det är nästan förmildrande omständighet vid en olycka, som full är du ursäktad om du beter dig svinaktigt och så vidare. Helt fel är inte det trygga, övervakade, kontrollerande svenska sättet. Åtminstone känns det säkrare och har man barn gillar man säkerhet. Problemet är att öl är så gott, gärna i sällskap med wiskey!

    SvaraRadera
  2. Kanske inte var helt tydlig i mitt inlägg. Det jag syftade på var snarare att det mesta förutom just alkoholkulturen var lik vår. Ta bara något så basic som toaletter. Tyskland, Italien, Frankrike och Storbritannien har alla ganska dåliga standarder om man jämför med hur det är i Norden och Lågländerna. Självklart delar jag ju din synom ett kontrollerat samhälle vad gäller alkohol. USA är ju ett förkastligt exempel vad gäller syn på alkohol och bilkörning.

    SvaraRadera