onsdag 20 maj 2009

Hutlösa priser

Läste detta inlägg från Ölfrämjandet:
Vad tycker ni om dessa priser?

Som ölentusiast och ölfrämjare måste jag säga att jag blir lite upprörd.

Öl kan man ju inte riktigt prova i små doser som man kan med exempelvis Whiskey och till viss grad vin, återförsluta och sen öppna upp igen några dagar/veckor senare, med vissa undantag.

Om man nu öppnar en flaska av exempelvis Hvedegoop så vill väl de flesta ställen tjäna lite pengar, men samtidigt vill man kanske utöka sin kundkrets genom att uppmana fler till att testa ovanligare sorter. Bestämmer man sig för att öppna ett ölställe med flera hundra olika sorters öl är det väl knappast Åbro-drickarna man riktar in sig mot.

Reflekterade över detta under den senaste Stockholm Beer & Whiskey festivalen då Monks hade rätt bra priser på sina speciella sorter medan andra erkända leverantörer och Ölpubar/restauranger tog ordinarie restaurangpriser.

Det jag syftar på är att om man nu vill ordna sånna här tillställningar då man erbjuder smakprover kanske dessa inte ska vara överdrivet dyra om man vill skapa fler kunder som ska handla andra sorter vid ett senare tillfälle.

Sorbon är ett utmärkt exempel på ställe som inte är ute efter att tömma plånböckerna på ölnördar när det arrangeras provningar. Affe tar som exempel att ett prov kommer att kosta 30-50kr för ca 20cl.
Sorbon förtjänar en stor eloge för detta! Bara för de andra pubarna att ta efter.

1 kommentar:

  1. Tja,
    Jag tycker att du ska följa länken och instruktionerna.

    http://www.femkommanoll.tv/2009/05/11/releasefest/

    Så fixar jag en plats åt dig vid bordet.

    SvaraRadera