söndag 24 maj 2009

Mbargo

I fredags var jag förbi ett ställe som heter Embargo vid Hornstull på Södermalm tillsammans med min sambo Emelie, Einar och Anna.
Väldigt 80-tals inspirerat ställe med ett mycket trevligt ölsortiment till riktigt bra priser för ett ställe i innerstan.

Jag och Einar bestämde oss får två sorter.
Den ena en Scottish ale från Isle of Skye, Cuillin Beast för 68kr
En söt maltig öl med en ordentlig caramelexplosion.

Nästa sort som de hade som veckans öl, en Abbey Dubbel La Binchoise Brune Tradition. Denna kostade enbart 38 kr och serverades i ett stort Duvelglas. Anledningen till att den var billig var för att den hade passerat bäst före datum. Om man har någon som helst koll på öl så vet man att öl som ligger på en procenthalt på 8,2% inte blir sämre med åren. Snarare är detta ett bäst efter datum som många menar. Mycket balanserad och med tydliga söta inslag av röda bär. Riktigt god och efter att man druckit denna kändes det som att man rånat stället...

Kvällen avslutades med en omgång biljard för 10kr samtidigt som vi delade på en Samichlaus Bier Helles för 88kr. Väldigt prisvärt och trevligt litet hörn. Rekommenderas starkt! Denna måste bara in på Svenska Ölfrämjandets publista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar