lördag 9 maj 2009

Katalin - Uppsala

Blev en afterwork idag med Stefan (som jag gör exjobbet med) och Marcus (som bor i Uppsala).

Ville uppdatera publistan på Svenska Ölfrämjandet och jazzpuben/baren Katalin (http://www.katalin.com) vid centralstationen i Uppsala.

Sahara Hotnights skulle ha en spelning där samma kväll, som man behövde köpa biljetter till. Man fick alltså chansen att höra dem repa i rummet bredvid medans man avnjöt sin fredagsöl. Inte helt fel.

Fatölssortimentet på 6 sorter var riktigt imponerande för ett sånt här ställe! Huvudleverantören: Carlsberg. Alltså fanns de stora sorterna: Carlsberg export, Carlsberg Hof, Guinness, Kilkenny, Staropramen och Pilsner Urquell. Den sista är betydligt bättre på fat än på burk/flaska. 50kr för 30cl, 65kr för 50cl.

Flaskölssortimentet på 16 sorter ännu mer imponerande, däribland Slottskällans Uppsala och Pale Ale (eko). 60-65kr för 50cl.

Rekommenderas om man vill dra till ett ställe för att introducera folk till lite mer diversitet av öl samtidigt som man vill lyssna till bra musik.

Kan nämnas att Veronica Maggio, min och min sambos för tillfället svenska artist, spelar där nästa fredag. Men då händer lite annat på Sigtunabrygghus som måste prioriteras, återkommer med inlägg om detta!

4 kommentarer:

 1. Senast jag var i Uppsala blev jag positivt överraskad av Pipes of Scotland på St Olofsgatan. Avslappnat ställe med dugligt ölsortiment.

  SvaraRadera
 2. Har inte varit inne i Pipes of Scotland, men har de tillräckligt stort sortiment för platsa i Ölfrämjandets Publista?

  SvaraRadera
 3. Jag skrev om de fem nya från Sigtuna Brygghus. http://www.femkommanoll.tv/2009/05/12/fem-nya-fran-sigtuna-brygghus/
  Hoppas jag är frisk tills dess så kanske vi ses där.

  SvaraRadera
 4. Jag befinner mig utan tvekan där iaf, så ja det vore trevligt!

  SvaraRadera