fredag 18 september 2009

Sista dagen av tävlingen/först mässdagen

Efter att ha kommit hem från whiskeytävlingen vid 23:30 i onsdags så var det bara till att gå upp dagen efter för gå till ännu ett pass kl 08:00. Sen var det bara för alla domare att se till vi får fram några nya vinnare inom kategorin rökig single malt och mild single malt innan vi kunde åka över till mässan med alla flaskor.

(Ber om ursäkt för den suddiga bilden...)

Efter att vi fått över allting och rapporterat om en defekt whiskeyflaska till en av leverantörerna så fick jag äntligen chansen till att testa lite öl! Fick även chansen till att få träffa en massa ölbloggare. De som befann sig där igår som jag fick chansen att få träffa var bloggare från: Ofiltrerat - en öldrickares tankar, dempabeer,
Öl i Stockholm-Sverige's mest oseriösa ölblogg,
FemKommaNoll TV, Malt Humle Jäst & Vatten, Double Bastard Beer Blog och Schnille och Schmak. Mycket trevligt var det och jag väntar förväntansfullt på bilder som togs av Magnus (ofiltrerat) och från Daniel (Schnille och schmak)! Har själv varit dålig på det.

Blev lite nya öl iaf där den absolut sämsta var Sierra Nevadas nya (nånting) Dark Rye ale. Öl med tydliga toner av kemikalier och plast. Var tvungen till att hälla ut denna.
Sen fick man testa en hel del öl från Brewery International där Johan stod med ett brett leende!

En timme senare var det dags för mitt första pass i SÖ's monter och där fick man träffa en massa nya människor för att prata öl och värva till SÖ. Träffade bl.a. Mattias från Sigtuna Brygghus och utbytte lite bryggarerfarenheter och planer om provningar samtidigt som man smuttade lite provsmaker som Gerhard(SÖ) och Roland(SÖ) med jämna mellanrum kom springande tillbaka med. Pratade även med Jan från SÖ som varit öldomare och fick testa en fatlagrad Kaggen som han först inte ville släppa.

Har hur mycket som helst att skriva om men detta får räcka för idag!

2 kommentarer: