torsdag 10 september 2009

Möte inför SB&WF09 med SÖ, nya glas!

Igår hade vi som skulle stå i montern för Svenska Ölfrämjandet och Svenska Hembryggarföreningen ett möte på Bishops Arms vid Folkungagatan.Vi pratade lite om vilken material som skulle dit under en viss tid, hyrbilar, klädsel, utställarkort och den nya avdelningen för nya drycker under mässan.

För er som inte vet det ska SÖ och SHBF alltså ha en och samma monter som kommer att placeras i samma hörna som SHBF hade sin monter på förra året. Monks Cafés restaurangavdelning kommer att stå precis bredvid vår monter.

Vi fick se hur de nya glasen skulle se ut, eller iaf designen på dem som ni får se här nedan.


Fick höra att glaset skulle vara aningen frostat vilket jag anser kan förstöra upplevelsen av ölet. Som ni ser kommer glasen att ha en betydligt bättre utformning jämfört med förra året, dock finns den ack så irriterande möjligheten att beställa 40 cl av ett öl, vilket jag och många andra inte anser går ihop med ölprovning.

Efter halva mötet bjöds det på en DIPA i form av Southern Tier Gemini. BA hade varit dåliga på att kyla flaskorna och därför var två av de tre flaskorna som kom in rumstemperade och inte alls kylda. Tre flaskor på nio personer funkar fint och var en mycket uppskattad överraskning.


Andra nyheter för mässan är att restauranger helt ska vara borta ifrån den stora salen. Vilket betyder att man inte behöver stå ut med lukten av vildsvin samtidigt som man försöker dofta på en oprövad öl!
På grund av alkohollagen är det dock som så att alla utställare är nödgade till att ha matmenyer där folk kan beställa mat. Detta innebär att några stackare måste springa över till restaurangavdelningen för att hämta mat och sedan ta sig tillbaka genom den enorma massan besökare för att få fram mat till beställarna. Kan därför rekommendera folk att beställa direkt i restaurangavdelningen för att minska på trängseln och stressen.

En sista notis, funktionärerna kommer passa på att ge ut den nya pubguiden över Stockholm som SÖ jobbet med. Glöm alltså inte att besöka SÖ under mässan för att hämta ut denna lilla broschyr!

4 kommentarer:

 1. En liten pubguide över Stockholm låter ju mycket trevligt! Har själv skrivit en guide, Sveriges Ölkrogar, som kom i början av det här året där en del stockholmskrogar finns med. Du kanske har läst den? Men det bli riktigt kul att se hur SÖ gjort sin och vilka som är med. Mer böcker och broschyrer om ölkrogar och pubar i Sverige önskas!

  /Peter M. Eronson
  http://fatflaska.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Broschyren är som du säkert förstår inte alls lika omfattande som er bok, men den har ett bra format som kan tas med i fickan som en sammanfattning av pubarna!

  SvaraRadera
 3. 40cl-glasen tycker jag känns lite overkill och som du säger, nog inte helt förenligt med ölprovning. Tanken kanske är att man ska kunna avnjuta ett helt glas öl i den i hemmets vrå. När det gäller provningsglas gillar jag de som Danska Ölentusiaster använder. Tror de max tar 15 cl och är av lite tjockare glas.

  SvaraRadera
 4. Martin: Jovisst det är ju inte fel att man får veta vart 40cl gränsen ligger. Men det är det att man får köpa en 40cl på mässan som är fel.
  Har hört talas om Danskarnas, bättre enligt mig även om jag gillar tunnare glas :)

  SvaraRadera