tisdag 15 september 2009

Sierra Nevada Harvest: Southern Hemisphere - Rusning!

Var förbi Systembolaget vid Regeringsgatan idag för att inhandla lite nyheter. När jag kommer fram vid 10:20 finns det ingen kö till vinnyheterna som det brukar finnas så man börjar undra om det släppts några nyheter alls idag...

Jag kommer fram till ölhyllan och upptäcker att det visst kommit nyheter och känner mig inte längre förvirrad. Tyvärr verkar det som att Sierra Nevada Southern Hemisphere Harvest har gått åt med en ordentlig fart. Jag får sen höra att de 84 flaskorna som fanns försvann inom 12 minuter. Även om det kan vara tryck så brukar inte en Sierra Nevada nyhet gå åt så snabbt, de brukar iaf finnas fram till lunch. Tydligen har de som handlat tagit med sig en hel låda var av flaskorna och just därför har det gått så snabbt.

Nu undrar jag varför de som jobbar där har valt att ge ut hela lådor till folk trots att de bara beställt in 84 flaskor totalt, medan de vid andra släpp enbart låit folk ta 1 eller 2 flaskor/person då antalet flaskor varit densamma. Nu finns det visserligen flaskor kvar på lagret för att beställa, men varför tar de då bara in 84 flaskor när de redan tänkt att folk ska få köpa en hel låda?
Brukar inte klaga på Systemet och de som arbetar där, men nu gör jag det.

Tråkigt sen att det alltid är folk som kommer från restauranger som ska köpa på sig en massa flaskor vid släppen. Om de ändå tänker köpa fler flaskor så kan de ju privatimportera/beställa av de flaskor som har kollikrav.

Köpte i varje fall Amager Hr. Frederiksen och en Amager Fru Frederiksen och gjorde en beställning på SN:an. Får se om jag köper Southern Tiers flaskor sen. Vill gärna spara lite slantar till mässan !

13 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jag var där vid 12-snåret och fick höra samma historia. Trist men när det är 84 flaskor som dykt upp i stockholm så är det nog köa eller skylla sig själv. De brukar ju ransonera initialt men efter 5-10min när de ser att de som köat fått sitt så släpper de helt på all ransonering. Tyvärr hade jag ingen komptid att ta ut idag så att köa var inte en option för mig.

  SvaraRadera
 3. Jag var på Regeringsgatan strax innan 12 på min lunchrast och blev lite överraskad att de tagit slut så snabbt, så har nu beställt den enda flaska man får på releasedagen till mitt lokala bolag. Hoppas den droppar in i veckan.

  Om det är så att det är folk från restaurangbranchen som köper på sig av nyhetssläppen direkt på bolaget så är detta jävligt illa. Om man bara släpper ett fåtal hundra flaskor av en eftertraktad vara till butikerna borde man kunna begränsa inköp till 2-3 flaskor per person, syftet kan inte vara att flaskorna skall hamna på krogen och säljas till tredubbla priset?

  Jag jobbar heltid och har inte ett jobb som tillåter att jag står i nån kö klockan 10 en vardagsmorgon.

  SvaraRadera
 4. Jag är lite förvånad faktiskt. Även om Sierra Nevada är ganska välkända och populära i Sverige känns det extremt att alla flaskorna i Stockholm tagit slut, vet folk ens hur färskt ölet är? Har för mig att det släpps i USA i slutet av April och en "fresh hop ale" klarar sig inte nödvändigtvis jätte länge.. Jag köpte därav bara en flaska för att testa ikväll.. Lite surt o köpa en låda o sedan stå med slitna maltbomber vare sig de säljs på krogen eller är för hemmakonsumtion.

  SvaraRadera
 5. Baggen: Kan tyvärr mycket väl stämma det du säger. Men då får de väl helt enkelt beställa in fler till butiken vid släppet. Kan ju bara inte vara som så att de ska ta slut 20 minuter efter släpp, var ju bara några minuter efter kön liksom.

  Jörgen: Har sett lite restaurangfolk i köerna, men visst det är ju inte omöjligt att det är för privat bruk. Minns dock att när Flying Dogs Schwarz kom ut så fanns just en sån flaska hos en viss krögare jag kände till någon dag senare...

  andersand: Nej, precis mycket märkligt att den var så populär i jämförelse med den förra de släppte. Det kan ju bara inte bero på att den är högre rankad på RB... eller?

  SvaraRadera
 6. Var där kring 12 jag med, nå det blev lite annat gott istället. Jag lär överleva utan Sierra Nevadan men visst hade den varit kul att prova.

  SvaraRadera
 7. En annan sak som jag stör mig lite på är att detta med att bara beställa en flaska på releasedagen från depån enkelt kan kommas runt genom att man går runt till flera olika butiker och gör beställningen. Om man som jag bor i Stockholm är detta inte särskilt tidskrävande då många butiker centralt ligger nära varandra.

  Så att beställa en flaska per person tycks inte riktigt vara hur det funkar efter att ha pratat med personalen, utan en flaska per person per butik. Nu sket jag i att göra detta utav solidaritet med andra törstiga och för att det skulle varit lite stökigt att plocka upp en öl på 3-4 olika ställen, men hade jag velat och haft tid så hade jag kunnat.

  Bor du i Arvidsjaur med bara en butik har du liksom inte detta val.

  Äsch, ska inte klaga, har 2 flaskor Unearthly som ligger i kylen. :-)

  SvaraRadera
 8. himla synd att southern hemisphere var slut, men var den gammal spelar det kanske mindre roll. även om den var väldigt fräsch när jag drack den i början av juli (tror jag att det var).

  SvaraRadera
 9. Jag var där när systemet öppnade och jag och min kompis köpte 3 SN Harvest var. De som dock stod först i kön köpte två rågade kundkorgar av just den ölen. Någonstans mellan 20 och 30 stycken. Läste på annan blogg att man till en början i alla fall inte fått köpa fler än tre i butiken i Göteborg.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 10. Jimmy: Det var intressant information. Hur många var det som stod i kön? Pratade med Gerhard igår från SÖ som sa att Systemet brukar kolla vilka flaskor folk i kön vill ha och ransonerar efter intresset, dvs typ max tre/person.

  Är kön lång eller iaf inte väldigt kort så är det konstigt om de sen låter folk köpa 20-30/person.

  Jag var inte den enda där runt 20 min över som vart lite snopen, hoppas därför att de förstår att de inte kan släppa så många till en person. Kan omöjligtvis vara för privat bruk. Den håller ju sig som sagt inte färsk så länge och systemets policy är väl heller inte att man ska dricka allt på en månad...

  SvaraRadera
 11. Kan ju säga att ni inte missade något, den var inget speciell på nåt sätt direkt. Kändes inte superfräsch heller..

  SvaraRadera
 12. Skönt att höra, då Sierra Nevadas Torpedo kommer i oktober ändå så kanske man inte missat så mycket.

  Pratade med personalen på Regeringsgatan idag och detta med att jag igår kunde beställa från "depån" var helt fel, den jag pratade med hade helt enkelt beställt från de flaskor som syntes finnas kvar på Regeringsgatan, men de flaskorna hade ju blivit sålda redan.
  Tydligen så blev de köpen registrerade som en annan öl, så ända till i morse såg det ut som att det fanns Harvest-öl kvar i Stockholm när man kollade på siten.

  SvaraRadera
 13. Vi var väl ett 15-tal som stod i kön i väntan på att systemet skulle öppna igår. Hälften till vinkällaren och hälften till ölhyllan. Jag och min kompis var dock färdiga och ute senast 5 över 10 så jag vet inte hur många som strömmade in efter det.

  -Jimmy

  SvaraRadera