fredag 10 juli 2009

Ölbryggning och Ölbloggarträff

Jag, Johan och Einar satt på Jolo igår och drack lite öl, Schneider Aventinus fanns på Jolos meny så den var given. Blev även Schneider Weisse Original, Steenbrugge Blond och Steenbrugge Dubbel Bruin. Blonden var rätt spännande faktiskt, kändes som en blandning mellan en blond, saison och lambic!

Annars har vi nu fått tag på en 15 liters kastrull som vi ska använda för att brygga vårt efterlängtade öl! Våra planer är att brygga en Amerikansk pale ale i stil med Sierra Nevada Pale Ale. Nu krävs det bara att man införskaffar lite flaskor, kapsyler, jäshink, kolsyrepatron osv.
Vi är absolut intresserade av att köpa utrustning av någon ifall denne vill sälja! Tips om inköpsställen? Humlegården har sommarstängt, men PGW har öppet iaf. Nästa helg brygger vi iaf!

Vi spånade även vidare på den planerade ölbloggarträffen som verkar bli någon av kvällarna helgen mellan den 4-5 september. Vi jämförde lite priser och så om man skulle ha träffan hemma hos mig eller på Sorbon. Vi har inte bestämt oss exakt ännu men vi börjar närma oss! Blir ett samtal till Affe på Sorbon i helgen iaf för att undersöka möjligheten. Vi återkommer strax med mer info om det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar