fredag 17 juli 2009

Dales APA från Great Brands

När jag var på Monks för någon månad sen stötte jag på Affe från Sorbon tillsammans med några från Great Brands. Vi snackade lite och mot slutet av konversationen blev jag tipsad om att Texas Longhorn vid Hammarby Sjöstad hade börjat sälja Oskar Blues Dales Pale Ale och gissa om jag hoppade ur stolen! Men dagarna gick, och sen veckorna tills jag till slut såg ett tillfälle att komma dit! Beställde deras Entrecôte i storleken "Beltbuster" (300g, och medium rare) tillsammans med APA:n som gick för 62 kr.Helt suveränt var det att njuta av en fruktansvärt välbalanserad Dales APA tillsammans med en stor grillad köttbit ute i den varma sommarkvällen!

Nu fanns det även lite annat att välja på också förutom de väldigt tråkiga vanliga Amerikanska sorterna.
North Coast Blue Star var en riktig överraskning som Einars flickvän Anna beställde till maten (en riktigt trevlig uppstickare bland de Amerikanska veteölen, en kategori som jag annars inte alls är förtjust i), medan Einar drack en Rogue American Amber till maten efter att ha avnjutit sin Dale:are. Om man måste klaga på stället så får de bli att Rogue ölen hette "American Amber Ale Rouge" på menyn, hehe. Riktigt trevligt var det iaf och man sov som en stock efter den biffen...

Snart går jag hem och häller över jästen till E-kolven för lite förkulturering!

4 kommentarer:

 1. NAJS! Texas är ett av mina favoritställen, hoppas de börjar plocka in lite god jänkaröl även här i Götet!

  SvaraRadera
 2. Underligt att Dales inte finns som ordinarie på fler ställen...
  Den är ju knappast okänd inom ölkretsar och borde kanske finnas som ordinarie på säg BA eller motsvarande. Men bra av Great Brands att även utöka sortimentet på Texas, lär ju gå dit fler en än gång denna sommar!

  SvaraRadera
 3. Dags att driva kampanj på lokala THL-instansen. Det skulle verkligen vara bra med en APA på fat där!

  SvaraRadera
 4. Har precis betalt förskott på en privatimport av Dales Pale Ale som tydligen ska vara "rykande färsk" :) Ska bli intressant och se hur lång tid det tar att för bolaget att expidera det hela såhär i sommartider.

  SvaraRadera