Pale Ale malt alltså som helmaltsval + mediummörk maltextrakt.
Scottish Ale jäst som förkulturerades under 2 dygn.
Resultatet hittills: 19 liter som smakade och doftade på ett sätt som verkade väldigt lovande.
In i jäshink som nu håller på att primärjäsas, nästa helg satsar vi på en sekundärjäsning innan vi butlejerar.
Eller ska man skriva det som Angusa Pale Ale? Sen ska ju en etikett designas också. Fan vad man fick mersmak av detta! Blir mer öl om resultatet blir bra!
Ja, det är riktigt skoj att brygga öl!
SvaraRaderaJag tycker däremot att namn- och etikettdelen är jättetråkig. Sitter med det nu för min senaste brygd. Vill ju göra något kul och snyggt men är inte så bra på det.
Du får posta vidare vartefter det framskrider!
Daniel
Roligt!
SvaraRaderaDet var nog ett klokt val att delmäska.
Hur mycket humle hade ni och vilka koktider?
Jag kör inte med sekundär, men där finns det ju olika teorier.
Sen är jag lite nyfiken på varför ni körde Scottish Ale jäst i en APA?
Daniel: Haha jo efter några sorter kan jag förstå att man blir lite trött på det. Att designa etikett kan vara kul, men att få fast dem allihop på flaskorna...
SvaraRaderaJonte: Vi hade totalt 35 g cascade (kottar) varav 20 fick koka med under 60 min, och 15 under de sista 3. 10 g Fuggle(pellets) fick koka med under 30 minuter!
Scottish Ale valdes av den enkla anledningen att vi behövde få tag på jäst relativt snabbt, och det som fanns att få tag på var enbart lagerjäst och belgisk. Alltså fick det bli scottish ale jäst! Blir intressant att se vad det resulterar i...
Kul! Vi ska fylla flaskor med vår Raus IPA 2.0 nu i helgen (vilket innebär en massa flaskrengörande i veckan...). Hoppas resultatet blir bra.
SvaraRadera