Väl framme i Plzen så förstod man direkt att staden kretsade kring bryggerierna. Innan vi körde igenom de berömda portarna till Pilsner Urquell, samma portar som man ser utritade på loggan, så åkte vi förbi Gambrinus.
Det första vi gjorda när vi kom fram var att besöka Pilsner Urquells lunchrestaurang där jag beställde in fläsklägg tillsammans med varsin Kozel Cerny. Självklart testade vi igenom alla ölen de serverade där, samtliga producerade på de diverse bryggerierna i Plzen:
- Kozel Cerny (Dark) 10°
- Pilsner Urquell
- Master Polotmavý 13°
- Gambrinus Premium Svetlý Ležák 12°
- Master Zlatý 15°
- Master Tmavý 18°
- Kozel Premium Lager 12°
- Fenix (en ny hefeweizen som jag inte hittade på Ratebeer)
Efter lunchen var det då äntligen dags för oss att se lokalerna där meningen till livet (för er som inte förstår vad detta är så är det alltså öl jag pratar om) bryggs.
En buss tog oss runt till de olika delarna av det gigantiska bryggeriet
och första anhalten var flaskfyllningen. Låter bilderna tala för sig själva.
Fortsättning följer!
Lite skillnad på skalan jämfört med lokala mikrobryggeriet. Alltid fascinerande med prylar som rör på sig :)
SvaraRaderaSpännande! Blir spännande att läsa fortsättningen :D
SvaraRadera