fredag 5 mars 2010

Nytt jobb - Analysera vin & Whisky på Alfa Laval

Sitter och avnjuter en Ocean Eko Pale Ale med en skaldjursgryta som jag låtit puttra i över en timme.

Jobbade iaf min sista dag idag på mitt nuvarande jobb och på måndag börjar jag mitt nya jobb på Alfa Laval. Där kommer jag delvis analysera vin och whisky med hjälp av gaskromatografi.
Ofta får man ju höra att det inte finns rätt och fel när det handlar om att uppfatta olika dofter och smaker då man testar vin/öl/whisky osv. Men däremot så finns det olika halter av exempelvis olika fenoler som avger en viss doft.
Med andra ord finns det alltså teoretiskt rätt och fel när det handlar om att uppfatta olika dofter.
Jag kommer att göra en djupare analys av detta som jag sedan lägger upp här för att ge bättre en bättre bild av det hela!

Jag och Einar buteljerade i varje fall vår senaste pilsner igår, samt etiketterade vår Winter Bear.
En ny kastrull på 19 liter har även införskaffats för att möjliggöra större satser!

Vad mer är nytt...? Sundsvall Beer & Whisky Festival kanske?
Den 26:e Mars presenteras Sundsvalls första ölfestival och självklart är jag där!
Kommer att jobba som "ölexpert" åt SÖ/SBWF och tipsa norrlänningarna om vad de ska dricka på lördagen vilket ska bli riktigt kul!

Är det fler som ska dit?

5 kommentarer:

  1. Låter som ett intressant jobb! GRATTIS!

    SvaraRadera
  2. Eftersom vårt sätt att tolka smaker och dofter är helt individuellt skulle jag säga att rätt och fel inte ens finns i teorin.
    I övrigt grattis till jobbet.

    SvaraRadera
  3. Fredrik: Hehe, nej precis, det handlar om att olika människor känner av vissa nyanser mer än andra. Men faktum kvarstår iaf att det finns större koncentrationer av vissa ämnen än andra.
    Tack annars!

    SvaraRadera
  4. Jag ska ju dit, men det visste du ju redan. Får se om jag kommer på lördagen oxå. Tror att det blir mest party på fredagen (leverantörs party alltså) Skulle inte du lägga upp lite bilder i detta inlägg?

    SvaraRadera
  5. Haha, Johan vad jobbig du ska vara då!
    Kommer strax!

    SvaraRadera