För drygt två veckor sedan satte jag, Einar och Johan en Imperial Pilsner. Eller nja, vi fick höra att det var bland det svåraste man kunde brygga och därför fick det istället bli en humlestinn pilsnerjäst ljus (Helles) bock på 6,4% ABV.
Nu har vi faktiskt redan hunnit lägga om den på sekundärjäsningen där vi torrhumlat den med 20g Amarillo och 20g Simcoe.
Annars ser "Pilsnern" ut på följande sätt:
OG: 1067
FG: 1019
Färg: 6.3 SRM
IBU: 67
Malt:
5 kg Pilsner malt
1 kg Münchner malt
Bitterhumle:
Simcoe 30g
Smakhumle:
Hallertauer Mittelfrüh 40g
Aromhumle:
Simcoe 35g
Amarillo 35g
Torrhumle:
Simcoe 20g
Amarillo 20G
Som grönöl strax innan vi överförde bryggden till sekundären var den överlägset bäst jämfört med tidigare grönöl. Inte så överraskande med tanke på mängden humle som användes...
Låter gott, vad det än blir :)
SvaraRadera