torsdag 31 december 2009

Vad dricks ikväll på nyårsafton?

För vår del blir det middag hemma hos Anna och Einar som alltså fixar maten.
Jag och Emelie stod för inköpen av dricka för kvällen, finns ju viss dryck som är given till nyårsafton som ni säkert förstår men vi planerade även in annat.

Kvällen börjar med champagne, en gammal klassiker i form av André Clouet som vi dricker tillsammans med ostron. Ostron är något jag faktiskt aldrig testat tidigare så det ser jag fram emot.

Som ölfrämjare bör man väl egentligen satsa på lite mer champagnelik öl denna afton, men ibland är inte resten av sällskapet lika förtjust i öl och därför får man anpassa sig.

Middagen fortsätter med ugnsgratinerad hummer. Här passar väl kanske en belgisk ale bäst in. Just därför passar väl kanske en Lost Abbey Inferno Ale bra in här.

Entrecôte blir det sedan och vad ska man då dricka? Resterande öl som köpts in är Jämtlands Bärnsten, Jämtlands Postiljon och Sigtuna Midvinternattens Mörker. Vad passar bäst in till detta? Jag lutar mot Postiljon vars humle bryter ner den feta Entrecôten. Men antagligen hinner man ju dricka två under denna tid och frågan blir då vad man ska köra på efter denna?

Jag kände mig rätt oinspirerad när jag stod på Bolaget i NK i tisdags pga att det var så sjukt mycket folk, men sortimentet vart lite oinspirerande som det var. Funderade först på en The Original HY Super Beer Cuvée (HΨ) men med det priset för ett öl jag redan testat gjorde att jag valde annat istället.

Blir nog att man plockar upp något från källaren också.

Gott nytt år på er!

5 kommentarer:

 1. Mitt nyär var på De Klomp där jag hamnade vid ett bord med avdankade KTHare. Det dracks öl. Först hjälptes vi åt att tömma ett läckande fat med Dugges Johannas, sedan delade vi en Rogue Northwestern Ale. Till maten Mönchhof Kellerbier (wow) och till efterrätten Maredsous Blond. Så till tolvslaget skålades det i Duvel.

  En helt okej kväll!

  SvaraRadera
 2. Fel, till efterrätten blev det Golden Carolous Noël.

  SvaraRadera
 3. Låter som att ni båda två fick ett bra nyårsfirande. God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Låter mycket trevligt med Duvel som tolvslags "bubbel"! Antar att det kanske tom var en 75cl?

  SvaraRadera
 5. Till middagen: Chimay Grande Réserve 2003.
  Tolvslaget: Hanssens Artisanaal Oude Gueuze med utgångsdatum 2020.

  SvaraRadera