tisdag 6 oktober 2009

Angusa Grumpy Lion Belgian ale

Då var det dags för den sista etappen med bryggningen av vår andra öl, nämligen etikettdesignen och fastklistring av etiketterna på flaskorna.Samtidigt som vi jobbade med fastklistringen igår passade vi på att buteljera vår tredje öl, en Swedish Pale ale. Finns väl ingen egentligen inte något som heter det men vi använde delvis svensk humle och humle är väl en av de större skillnaderna mellan en APA och en EPA.
Doftade iaf en hel del av vinterapelsiner.Självklart passade vi på att testa lite av vår nya belgare under kvällen och den har verkligen utvecklats på snart två veckor. Bananestrarna har försvunnit en del och övergått till mandelmassa, blommiga humleinslag och söta bakelser. Några veckors lagring till så tror jag att den blir riktigt bra. Betydligt bättre var denna iaf i jämförelse med vår Walrus Amber ale.

4 kommentarer:

 1. Snygg etikett! Vore kul att testa den vid tillfälle.

  SvaraRadera
 2. gullig etikett! hur tappar du upp? & hur sköter du rengöringen av flaskorna? badkar + vatten + jodofor + borste är så jäkla jobbigt, vore skönt om det fanns några genvägar. :)

  SvaraRadera
 3. Hirigalzkar: Vi får ta och köra en gemensam provning av lite hembryggt inom snar framtid :)

  Palealesaints: Vi tappar upp med hjälp av hävert från jäshink till flaskor och rengör genom att fylla en tom jäshink med vatten och lite rekordrens, borstar ur alla flaskor och sen använder vi en flasksköljare som kopplas till diskkranen innan de får torkas. Tyvärr finns det inte ett mycket enklare sätt... :(
  Kan lugnt påstå att detta är det absolut tråkigaste med ölbryggning.

  SvaraRadera
 4. ÅH! Wow vilken snygg etikett! Lööööv it!

  SvaraRadera