onsdag 26 augusti 2009

Rigaresa + några öl med ölbloggare

Bästa lettiska ölet från Rigaresan som konsumerades ute var nog Piebalgas Tumšais Lux men det var väl inte någt som imponerade stort egentligen. Blev en hel del öl och givetvis köpte vi en Aldaris Porteris som rankas enligt Ratebeer.com som Lettlands bästa öl som vi drack på hotellet. Vi köpte hem en till för att prova och betygsätta senare.
Fredrik, Johan, Einar och jag träffades på Sorbon i måndags för att dricka lite maltdryck samt för att kunna kolla Affes lager av öl för att hitta lite lämplig öl för att ha som specialöl inför ölbloggarträffen.
Einar var redan där när jag kom dit och hade hunnit dricka en SorbonX, jag hade själv inte provat den så jag var ju tvungen att testa den jag med. En ESB alltså men vi var inte helt överens om vilken kategori den borde hamnat i. Fruktig var den iaf!

Johan kom lite senare och köpte in en
Mikkeller Tjekket Pilsner som han upplevde som extremt bitter. Vi andra tyckte att den hade en hel del fin Saaz känsla men inte särskilt bitter. Johan hade helt enkelt glömt spotta ut tuggummit...
Einar köpte en
BrewDog Devine Rebel en alkoholstark Barley Wine som smakade riktigt bra och nästan hel utan alkoholinslag.
När Fredrik kom delade jag och Johan på en Port Brewing Old Viscosity. Först beställde vi en Pizza Port Hop 15 men efter att tredje flaskan visade sig vara defekt var vi tvungna till att beställa något annat. Tråkigt att Affe lyckats få hem så många defekta Hop 15, bättre lycka nästa gång med den.
Fredrik beställde en Boerken som han ännu inte hunnit betygsätta, därefter beställde vi en Urthel Hop-it som inte imponerade på någon.

Efter att ha fått en mycket generös nota drog vi vidare till Man in the Moon för att testa Månens 099 Barley Wine. Einar beställde samtidigt en Mikkeller Stateside India Pale Ale / IPA och Johan en Dugges Avenyn Ale. Fredrik försökte beställa en Westvleteren 6 som de hade på menyn, men det visade sig vara en Westvleteren Blond. Fredrik var sugen på att testa fler ölställen under sitt Stockholmsbesök så därför drog vi vidare till Akkurat. Planen var först att dra till OT men de hann stänga precis när vi kom fram och valet föll alltså på Akkurat.
Denna gång var vi mer framgångsrika med Westvleteren 6:an då de hade en inne från 1996. Vi träffade även Garett Oliver som fick smaka på lite som tyckte att den klarat sig bra utan att oxidera.
Mycket trevlig kväll var det iaf!

8 kommentarer:

 1. Låter ju otrevligt med dåliga Hop-15. Har inte upplevt det själv. På vilket sätt var den dålig?

  Coolt att Garret Oliver var på Akkurat :)

  Johan får tusan skärpa sig, tugga tuggummi och dricka finöl??! :P

  SvaraRadera
 2. BrewDog Devine Rebel är (enligt mig) tyvärr en alkoholstark Barley Wine full med alkoholinslag. Tycker tyvärr att den är riktigt dålig de två gångerna jag druckit den. Skriver tyvärr för jag ville att den skulle vara bra.

  Som tur har vi alla olika smak :)

  SvaraRadera
 3. dempa: Ingen kolsyra i Hop-15... Har heller inte upplevt den vilket gör det hela desto tråkigare.

  Weine: Tråkigt att den var dålig då du testat dem, kanske olika batcher med olika lagringstider?
  Själv har jag enorma problem med Westmalle Tripel vad gäller alkoholinslagen. Kanske bör lagra denna under en längre tid innan man testar?

  SvaraRadera
 4. Det var trevligt att träffas Joakim, synd att du var tvungen att åka du missade en del trevligheter på akkurat, men westvleteren 6 var en riktig höjdare 295:- för 13år gammal öl som inte tillverkats på över tio år = FYND!!!

  SvaraRadera
 5. Låter som en riktigt bra öl-kväll. Kul att springa på Garett Oliver också. :)

  Ska bli intressant att höra vad du tyckte om dom lettiska ölen. Hade själv en sån provning under sommaren och det var inga positiva omdömen. T.o.m. mina kompisar som inte är så nogräknade med vad dom stoppar i munnen hade svårt att få ned ölen.

  SvaraRadera
 6. Garett skrattade när jag bad om en autograf på en duvel-coaster(fanns tyvärr inga brooklyn-coasters på akkurat...) :D

  SvaraRadera
 7. Tur att cykelvägarna är ganska breda på Södermalm, det behövde en viss kille när han cyklade hem.

  SvaraRadera
 8. Haha, så pass alltså! ;)

  SvaraRadera