torsdag 3 oktober 2013

Punktsammanfattning av Colorado

Finns alldeles för mycket att skriva om vår resa till USA. Colorado är en underbar stat och dit åker vi utan tvekan igen och här kommer en liten sammanfattning som är anpassat för er som gillar mat och dryck:
  • Ta med leg. Ett giltigt sådant. Sofia blev nekad ett par gånger pga att hennes leg nyligen gick ut och att vi inte hade passet med oss. Alla som ser ut att vara under 60 år kollas. Mer nitiskt än Systembolagets interna under 30 policy alltså.
Wynkoops provningsunderlag
  • Restauranger som inte serverar öl från hantverksbryggerier/craftbryggerier har svårigheter att etablera sig. Brewpubs finns i överflöd, de flesta brygger bra öl och jag har inte hört att det gått dåligt ekonomiskt sätt för någon av dem. Folk är extremt lojala mot sina lokala bryggerier och köper oavsett om det serverar bra öl eller inte. Ett glas på 12-16 Oz. (36 – 48cl) kostar ca $3-7, riktigt billigt är det under Happy Hour.
Provar lite öl från Avery
  • Satsa på samplers/flighter. Dessa finns nästan överallt även om det inte finns med på menyerna. Om det ändå vore så väl här i Sverige. 2-4 Oz. glas (6-12 cl) kostar ca $1-3.
Pineapple Express Foo Truck utanför Odell
  • Gillar man ostron så är det lätt att hitta bra sådana för $1/st. Rocky Mountain Oysters är en helt annan sak. Denver är fylld av bra restauranger och snabbmatsställen, nästan så man undrar hur det är möjligt att de går runt. Sällan är de dock tomma. Förutom alla restauranger så finns det även hundratals food trucks som brukar ställa sig utanför alla bryggerierna/brewpubarna. Brewpubarna behöver inte ha någon matservering och man kan ta med sig mat från Food trucksen in till dessa.
  • När ni vill ta en paus ifrån öldrickande och ätandet så finns det en uppsjö med saker att göra. Rekommenderas starkt att man kör upp till Mount Evans och till Red Rock.
Galet storslagna Red Rock
  • De serverar väldigt bra öl inne på arenorna (4 sorters Odell på fat bl.a.). Att tänka på vid besök hos Pepsi Center för att kolla på hockey eller basket; de accepterar inte utländska ID kort. Bara Pass. Går dock att diskutera med ansvariga på plats om att ID-kort visst ska funka och begära undantag från deras korkade policy.
  • Hyr bil. Vi hade turen att få skjuts att ta oss runt de dagar vi inte besökte bryggerier inne i Denver. Det var lätt att ta sig till Boulder och till Longmont med buss, men det var svårt att ta sig runt till de olika bryggerierna i Boulder-området. Fick lov att ta en taxitur till Avery. Att cykla går väldigt bra i Denver, gäller dock att få tag på en cykel.
  • Åk dit med tomma väskor och handla mycket kläder för att vira in alla ölflaskor med. Se till att inte låsa dem om ni inte har TSA-godkända lås. TSA lämnade en lapp att de gått igenom min resväska fylld med öl, inget blev beslagtaget som tur var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar