onsdag 30 mars 2011

Montecillo - Prime Wine Bar

Förra veckan var jag inbjuden till en vinprovning på Prime Wine Bar via Spot & Tell som jag hängde med för snapsprovning innan jul också. Till detta blev vi serverade en Tapas buffé som de verkligen inte ska skämmas för. Mycket korv, skinka, tapenader och annat som inte behöver vara uppvärmt. Kanske snarare en form av anti pasti.

Många människor man kände igen var där, bl.a. Niclas Johansson på BAR-deli och Mikael Göransson på ScandinAsian Taste.


Vinerna som vi provade var alla Rioja-viner från Montecillo där de gjorts helt och hållet på Tempranillodruvan. Av dessa finns två i Systembolagets ordinarie sortiment:



Som de flesta Rioja-viner så har de legat på amerikanska ekfat och detta var rätt tydligt i båda två om inte tydligast i Crianzan som hade en tydlig Crème Caramel-ton förutom tonerna av mörka bär/björnbär och jordgubb. För 79 kr var den dessutom väldigt prisvärd och jag vill absolut rekommendera denna till er som inte hunnit testa den.

Vi fick även prova deras vanliga Reserva(2005) och Rosada (Rosévin) där Rosadan stack ut en hel del tack vare dess höga fruktighet med enorma doftinslag av jordgubbsylt, frysta jordgubbar och hallon. Reservan var nog minst spännande av vinerna som vi provade.

En hel del ölsnack blev det iaf också iom att Mikael jobbar som öldomare under Stockholm Beer & Whisky Festival.

Nu får jag ta och börja skriva lite mer om öl igen...