Har inte alla uppgifter om exakta ingredienser i nuläget men lägger till detta lite senare.
Hursomhelst så är det snart dags att överföra till en sekundärjäsning och vi tänkte i detta skede tillsätta mer kryddning om detta skulle behövas. Frågan är då vilka kryddor som kommer tillsättas och hur. Man vill ju inte riskera att kontaminera grönölet genom att bara tillsätta en kanelstång som kan innehålla en massa obehagliga mikroorganismer...
En metod går ut på att man extraherar ut doft- och smakämnena från kryddorna med hjälp av etanol.
Jag var nyligen på besök nere i Italien och passade där på att köpa hem "ren" (95%) etanol som inte denaturerats som den enligt lag måste göra här i Sverige. Tanken är att den torde passa utmärkt för detta ändamål!
Efter att ha läst lite på nätet så hittade jag lite mer info om hur man bör göra detta och givetvis blir man ju sugen på att försöka extrahera ut humle också... Hittade en sammanställning av en rapport som hade undersökt vilka värden på parametrarna som skulle vara lämpligast:
Extraction optimization study of flavonoids from Humulus lupulus.:Zhongguo Zhong Yao Za Zhi. 2006 May;31(10):809-11.Xiong HP, He GQ, Xuan GD, Ruan H.College of Biosystem Engineering and Food Science, Zhejiang University, Hangzhou 310029, China.
OBJECTIVE: To optimize extracting parameters of flavonoids from Humulus lupulus. METHOD: Based on the single factors test on ethanol concentration, material and solvent ratio, extracting temperature and extracting time, orthogonal test was performed and the best combination was confirmed. Result: With the optimized technology, the maximal extracting amount of flavonoids from H. lupulus was 78 mg x g(-1). CONCLUSION: The optimal techniques obtained are 45% ethanol extracting at 60 degrees C with material and solvent ratio 1:25 for 90 min.
OBJECTIVE: To optimize extracting parameters of flavonoids from Humulus lupulus. METHOD: Based on the single factors test on ethanol concentration, material and solvent ratio, extracting temperature and extracting time, orthogonal test was performed and the best combination was confirmed. Result: With the optimized technology, the maximal extracting amount of flavonoids from H. lupulus was 78 mg x g(-1). CONCLUSION: The optimal techniques obtained are 45% ethanol extracting at 60 degrees C with material and solvent ratio 1:25 for 90 min.
Kanelen har jag redan satt igång men ska även prova apelsinzest och ingefära. Förutom då humlen :)
Någon annan som har lite erfarenhet kring detta?
Alltså...
SvaraRaderaDen där bilden :D
Haha, gotta love that ethanol!
SvaraRaderaWow... This sounds amazing. I wish you'd come back and give us all sorts of new ideas!
SvaraRaderaVancouver Moving Company