torsdag 4 november 2010

Galatea - för mycket nu

Har tidigare varit riktigt glad över att Jessica Heidrich varit med och släppt öl på systemet!
Fram tills nu.

Får inte berätta för mycket MEN ännu ett släpp av St Eriks till Februari sätter käppar i hjulet för en brygd som jag tror att de flesta hade varit riktigt glada över.

Dags att lämna plats nu, Galatea?

Systembolaget <3 Galatea

10 kommentarer:

  1. Det trista är att Jessicas öl på flaska som släppts på bolaget har varit riktigt tråkiga. Hon är en fantastisk bryggare så det är trist att ölen inte avspelgar detta.

    SvaraRadera
  2. Kommersialiseringen liksom...

    SvaraRadera
  3. Gillar ölen men nåt är ju helt uppåt väggarna när en serie som heter Mohawk eller S:t Eriks kommer in med öl på öl på öl medan andra "riktiga" bryggerier ratas gång på gång.

    SvaraRadera
  4. Jag är också lite misstänksam mot att så många öl av dessa "leverantörsmärken" kommer in på systemet. Med Blizzard och de två singelhumlade ölen som kommer i vår så har ju Mohawk haft inte mindre än åtta olika öl på bolaget på ett år. Har de ens gjort fler öl än så? Och nu ser St Eriks ut att gå en liknande väg. Än så länge är det väl fem av deras sex öl som kommit in på bolaget och nu är alltså en sjätte på väg in.

    SvaraRadera
  5. Ja det är en trist utveckling, men logisk precis samma som i dagligvaruhandeln där egna märkesvaror har klivit upp lite i kvallité och tar allt mer utrymme på hyllorna. Väldigt lönsamt för handlarna och tråkigt för konsumenten, SB är ju inte vinstmaximerande men Galatea tjänar ju garanterat mer på att jobba för att få in St Eriks PA jämfört med Sigtunas (iaf innan de köpte in sig i dem...)

    För min del så blir jag lite mindre vänligt inställd till SB och monopolsituationen.

    SvaraRadera
  6. Hej
    Poängteras bör att både Stefans Mohawk och mina S:t Eriks bryggs på ”riktiga bryggerier”. Jag anser i alla fall i högsta grad att både Sigtuna och Slottskällan är riktiga bryggerier, dessutom riktigt bra bryggerier.
    Huvudfrågan är nog egentligen hur Systembolagets inköpsrutiner fungerar. Alla produkter i ordinarie sortiment köps in via ett offentligt offertförfarande. Dvs Systembolaget publicerar offertförfrågningarna på hemsidan och samtliga som har anmält intresse att vara leverantörer till Systembolaget har tillgång till dem. Det är därefter fritt fram för alla att svara på dessa offerter och offerera sina produkter. Systembolaget erfarna provare blindprovar offertproverna och poängsätter dem mot en 9-gradig skala. Den produkt som håller högst kvalitet erhåller högst poäng i blindprovningarna och köps in, oavsett vem som bryggt dem.

    Bästa hälsningar
    Jessica

    SvaraRadera
  7. Där har Jessica fel eftersom en del av dessa öl har gått utanför offertsystemet. Sedan får man tycka vad man vill om etikettbryggning.

    Thomas Bingebo
    Bryggare
    Oceanbryggeriet

    SvaraRadera
  8. Vid buteljeringen igår så pratade jag och Marc om etikettbryggningen. Självklart har han tyckt att det varit tråkigt att förlora Sigtuna, men det vi pratade mest om var det faktum att vissa bryggerier kan ta, som en person skrev, E4:an rakt in i Systembolaget. Med andra ord utan offerteringsprocessen.

    Vi tar upp frågan på nästa möte med Ölfrämjandet så får vi se hur vi tar ställning till frågan.

    SvaraRadera
  9. Alla S:t Eriks smakar ju så otroligt....dåligt. Typiskt svenskt och förutsägande. Enda positiva är själva flaskan som är riktigt snygg (dock inte etiketten). Riktigt trist att sådant tråkigt öl får så mycket plats i de alltför trånga hyllorna hos monopolet.

    SvaraRadera