tisdag 8 juni 2010

Alfa Laval och Fräcka Halvpannan

Imorgon är det alltså dags för bryggningen.
Receptet är i princip klar och det blir en APA med 3 sorters humle;

Bittergiva:
USA klassikern Cascade
Smakgiva:
Hallertauer Tradition, som känts lite bortglömd hos hembryggare.
Doftgiva:
Trendiga Amarillo, som visserligen varit trendig ett bra tag...

Ett mer noggrannt recept kommer lite senare, men jag kan tillägga att vi ska använda Denny's Favorite 50 som jag inte använt tidigare men som luktade fantastiskt när vi öppnade paketet inför förkultureringen.

Samtidigt planerar vi på att ordna en avskedsfest för en arbetskollega med middag inne i stan. Valet föll på Fräcka Halvpannan som jag var senast på tillsammans med
Johan och Jonas. Maten ska ju vara bra där samt att sortimentet är riktigt bra och prisvärd!
Stefan var där för inte så länge sedan och bloggartikeln han skrev om stället fick det att låta riktigt trevligt!

6 kommentarer:

  1. Lycka till med bryggningen!!!

    SvaraRadera
  2. Tack! Det gick helt fantastiskt bra med värmeväxlaren! Skriver snart en sammanfattning!

    SvaraRadera
  3. Fräcka ska ju snart stänga för alltid. Så skynda

    SvaraRadera
  4. ???? Vad är det du säger? Varför det?

    SvaraRadera
  5. För att de är småbarnsföräldrar och hinner/orkar inte riktigt med att jobba krogbranschen och dess tider. Så nu kan du förvänta dig ännu ett Pripps ställe i den lokalen. Det är nämligen "Hoa-Hoa" som köpt stället.

    SvaraRadera
  6. Fruktansvärt tråkigt...

    SvaraRadera