onsdag 26 augusti 2009

Rigaresa + några öl med ölbloggare

Bästa lettiska ölet från Rigaresan som konsumerades ute var nog Piebalgas Tumšais Lux men det var väl inte någt som imponerade stort egentligen. Blev en hel del öl och givetvis köpte vi en Aldaris Porteris som rankas enligt Ratebeer.com som Lettlands bästa öl som vi drack på hotellet. Vi köpte hem en till för att prova och betygsätta senare.
Fredrik, Johan, Einar och jag träffades på Sorbon i måndags för att dricka lite maltdryck samt för att kunna kolla Affes lager av öl för att hitta lite lämplig öl för att ha som specialöl inför ölbloggarträffen.
Einar var redan där när jag kom dit och hade hunnit dricka en SorbonX, jag hade själv inte provat den så jag var ju tvungen att testa den jag med. En ESB alltså men vi var inte helt överens om vilken kategori den borde hamnat i. Fruktig var den iaf!

Johan kom lite senare och köpte in en
Mikkeller Tjekket Pilsner som han upplevde som extremt bitter. Vi andra tyckte att den hade en hel del fin Saaz känsla men inte särskilt bitter. Johan hade helt enkelt glömt spotta ut tuggummit...
Einar köpte en
BrewDog Devine Rebel en alkoholstark Barley Wine som smakade riktigt bra och nästan hel utan alkoholinslag.
När Fredrik kom delade jag och Johan på en Port Brewing Old Viscosity. Först beställde vi en Pizza Port Hop 15 men efter att tredje flaskan visade sig vara defekt var vi tvungna till att beställa något annat. Tråkigt att Affe lyckats få hem så många defekta Hop 15, bättre lycka nästa gång med den.
Fredrik beställde en Boerken som han ännu inte hunnit betygsätta, därefter beställde vi en Urthel Hop-it som inte imponerade på någon.

Efter att ha fått en mycket generös nota drog vi vidare till Man in the Moon för att testa Månens 099 Barley Wine. Einar beställde samtidigt en Mikkeller Stateside India Pale Ale / IPA och Johan en Dugges Avenyn Ale. Fredrik försökte beställa en Westvleteren 6 som de hade på menyn, men det visade sig vara en Westvleteren Blond. Fredrik var sugen på att testa fler ölställen under sitt Stockholmsbesök så därför drog vi vidare till Akkurat. Planen var först att dra till OT men de hann stänga precis när vi kom fram och valet föll alltså på Akkurat.
Denna gång var vi mer framgångsrika med Westvleteren 6:an då de hade en inne från 1996. Vi träffade även Garett Oliver som fick smaka på lite som tyckte att den klarat sig bra utan att oxidera.
Mycket trevlig kväll var det iaf!

torsdag 20 augusti 2009

Ölbloggarträff + smakprov från Rigaresan


Ja nu har det gått ett bra tag sen jag skrev senast vilket jag skäms oerhört över...

Det gick iaf riktigt bra att få på etiketterna på flaskorna med (mellan)mjölken utan att man fick en konstig/unken doft nu i efterhand.

Ölbloggarträffen för regian Stockholm/Mälardalen börjar närma sig och vi drar snart över till Sorbon för att titta på vilka specialsorter det blir som inte kommer att ingå i blindprovningen.

Jag och Einar var tillsammans med våra respektive i Riga under fyra dagar och kom tillbaka till Stockholm i tisdags. Jag ska strax skriva ett lite längre inlägg med mer detaljerad info plus en hel del bilder men sammanfattningsvis hade vi riktigt kul och testade en hel del olika ölsorter och även ett par cigarrer!
Tyvärr gick en av två flaskor sönder på resan tillbaka...

Som sagt nytt inlägg så fort jag kunnat föra över majoriteten av bilderna!

fredag 7 augusti 2009

Angusa, Walrus amber ale

Då var etiketten klar!

Imorgon sätts de på flaskorna som ska ha lagrats färdigt och enligt Johan som tjuvsmakat lite så är den riktigt bra! Han testade den igår och då var den inte helt klar vad gäller kolsyran dock, vilket vi får hoppas att den blir till imorgon!
Så här ser etiketten ut iaf:
Vi kör med lättmjölk för att få på etiketterna, någon som har erfarenhet av detta?

onsdag 5 augusti 2009

True Blood = Evigt liv, men ingen öl

För er som är insatta i serien True Blood alternativt gillar serier/filmer med vampyrer så kanske ni funderat på följande ämne -

Jag, min sambo och många i vår bekantskapskrets gillar denna kategori där serien True Blood är det iaf jag uppskattar mest. Vi diskuterade igår över middagen vad det skulle innebära att vara vampyr.

I serien så lever vampyrer bland människor pga att de kan dricka ett blodsubstitut för överlevnad istället för riktigt blod. Därför började vi diskutera fördelarna och nackdelarna av att vara vampyr och ha evigt liv. Fördelar: Evigt liv (om alla andra i ens bekantskapskrets också har det), inga sjukdomar.
Nackdelar: Ingen solljus. Kan inte äta riktig mat eller dricka något förutom blodsubstitut och blod. Med andra ord får man klara sig utan god mat och dryck, inte ens öl.

Jag kom fram till att det inte skulle vara värt att leva ett evigt liv om det innebar att jag inte kunde njuta av livet på det sätt jag velat med att äta och dricka gott.

Hur resonerar ni? Finns det fler fördelar förutom de självklara som skulle kunna överväga nackdelarna?

Kals Stout - Norra stationsgatan

Såg http://agent.nocrew.org att Dugges Kals Stout fanns på lager hos Systembolaget vid Norra stationsgatan. Har aldrig tidigare testat denna så det blev ett snabbt mail till Einar som jobbar i närheten där jag bad honom springa ner och plocka upp några.
Inga problem! Han drar ner dit och frågar någon som jobbar där om 2 st. Han som jobbar där förklarar dock att det skulle vara något fel på dem, att de skulle vara skadade/oxiderade.
Einar köper dessa ändå men i och med alla rapporter som man hört om skadad öl från Dugges så kanske man inte ska ha alldeles för höga förväntningar. Vi testar i alla fall en ikväll och om den är skadad så får vi väl helt enkelt reklamera den andra (hur gör man om man ska reklamera den man testar också? På med en kapsyl och sen lämna tillbaka den?).

Någon som testat denna under den närmsta tiden som fått en obehaglig erfarenhet?